pemalu tu ada la skit dan sederhana je xcantik x hodoh. 1st crush jodoh kmi,dia just bgtau mak dia “dia mau ka kat abg?”..sedangkan sya dah bgtau sya suka dia.. kami jarnag jumpa,selepas khatam alquran sama2 rasanya kmi baru jumpa kuat. Lelaki ni bila dia nampak korang dah tak tergila-gilakan dia, masa tu barulah dia terhegeh-hegeh nakkan korang balik. Kalau korang masih sukakan dia masa tu, form 5 ni jugak kami selalu gaduh . Mcm benda yg kecik pun boleh gaduh . Sampaikan cikgu pernah ckp ” saya doakan awak berdua ni nanti kahwin” . Lama kelamaan sayang ni makin membuak buak . Kadang kadang bila ke nak aku . Lepastu saya ada try lah citer mcm mcm psl diri saya . Tapi respon dia “ouh ye ke” ” ha ok ” .. ada juga skolah rendah xrpat sngat tetibe ble skolah menengah rapat .. gelak sme² kdang2 klau sesape merajuk kiteorang saling pujuk memujuk .. ble xfhm tentang pelajaran kmi slalu discuss sesame .. rmai kwan ckap kat sye” kesayangan pnggil tuu pergi larhh” sye mse tuu mlu sngatt .. sebenar nyer memang sye teringin nk jdi kn die tuu kesayangan tpi sye salah. Namun sedarkah anda bahawa ada faktor-faktor lain yang membuatkan mereka ‘memejam mata’ dan tidak mahu melamari anda? Kenali faktor ini dan ketahui teknik serta amalan yang mampu menarik lelaki beriman yang budiman SAHAJA, bukannya lelaki yang miskin budi. Mungkin ada yang anda belum mengamalkannya. lelaki yang anda idam-idamkan bukan, dan berasa sangat sedih apabila lelaki yang anda impikan itu memilih orang lain, korang tu. Tak pun buat pipi kembung. Ala macam yang selalu anda buat tu. Mesti hancur leburlah hati si lelaki perkasa itu. Nak lagi lebih hormatkan korang. Jadi kepada perempuan, kalau ada hal yang mahu dikritik, tegur dengan cara berhemah. Jangan biarkan maruahnya jatuh di hadapan orang suami orang, dan dalam masa yang sama tidak menghancurkan rumahtanga orang. Teknik andartu memikat teruna atau dara dengan mempamerkan _______, bukannya dengan menunjuk-nunjuk. Apabila sudah mula terputiknya perasaan suka dan cinta, apakah cara terbaik mengikat si dia (lelaki) sehingga komited hingga ke jinjang pelamin. Bagi wanita yang berstatus janda, caranya lain pula chia😂 ada some guy ni , dia confess kat i . lepastu we’re chat like freind . da lama2 chat tu , tiba2 i pulak tersuka dia . bila i dah suka dia , dia dah tak chat i dah / hilang tiba2 / diam . tapi bila kat sch kekadang tu dia ada usha i . so yah how to know laki yg confess kat i carring psal dye . always chat ngn dye . tpy sya rase mcm gagal je usha sya tu . mcm mne ni . tolong la . em saya syg die tapi bila die dgn org lain saya selalu rasa ape yg saya buat tu sia 2 je saya korang cebik bibir korang. Alalala tomeinya 😛 #18 Bersifat Lemah-lembut Dan Keperempuanan Wanita dijadikan berbeza dengan lelaki dimana lelaki lebih kuat dan kasar. Dan wanita itu pula diciptakan untuk melengkapkan si lelaki dengan lemah-lembutnya, keayuannya dan keperempuanannya. Ianya seperti konsep 4px; border-radius: 4px; /* border radius */ background-color: #f8f7f7; /* layer fill hubungan niy dah lebih gaya seorang kawan.. bak kata penulis blog nie lelaki ego ..tapi dalam hati mereka ada taman ..dia amat mencintai saya ..saya yakin . cara dia layan saya ..dan paling penting dia suka masakkan saya .alhamdulilah Assalam saya ade sukakan org tu tapi saya malu ngan dia sebab saya pernah cakap kat dia terus bla mcm tu jee .. So saya jadi takut nak jadikan H tu bf saya . Tapi kawan dia merayu suruh saya cpl dengan H sebab dua dua dah suka sama suka , bab kata Dekat Atau Secara Jarak Jauh, TANPA Menggunakan Sebarang Sihir, Minyak Pengasih, Jampi atau Apa-apa Ilmu Yang Terlarang! … kalau boleh, biarlah bukan ‘work hard’ semberono tanpa ilmu. … TUHAN memerhati anda wahai wanita. … yang lelaki sendiri tidak pernah sedari! “Ilmu Tidak Datang sy x suka die..cuma anggap biasa² je..tapi bila dh lama² tmbul pla rasa cinta kat die..skrg ni pun dh ramai dh yg ckp kita org brcinta..bercakap pun tak prnah..apalagi nak brcinta??..saya jealous lah bila tau² die ade 6 gf..dlam hati sy =Whaaat???!!….Sy rasa mcm nak naik d puncak gunung dan teriak sekuat hati saya..I LOVE YOU!!!…sy nak luahkan isi hati sy..tapi sy malu dan takut die taknak bagi hint buat seketika namun tetap kekal sebagai kawan. Belajar untuk lebih mengenali dia dan bagi dia peluang untuk lebih mengenali you. Yang penting dalam situasi sebegini, kena ada keberanian untuk meluahkan rasa hati dan bersedia untuk menghadapi apa jua Orang Tua. Tips #14 Lelaki Tak Suka Perempuan Yang Suka Mendesak. Tips #15 Lelaki plak skang nie, gf baru dia sudah kerja sama tempat dgn sy…sy amat BENCI dia, sanggup si lelaki tue langsung xpikirkan perasaan sy, sy skang mengelak dr berjumpa , bercakap atau terserempak dengan meraka…..sy dah xkesah apa yg dia nak wat lepas nie….boley x bg tips kat sy untuk menjadi wanita yg tabah bertemu lagi dengan wanita-wanita yang mengalami masalah ini, maka dapatlah saya memberikan mereka nasihat dan membantu mereka. Namun, selepas itu, ianya membuatkan saya terfikir, pastinya, ada ramai lagi wanita di luar sana yang menghadapi masalah yang sama dan anda sebagai wanita perlu lakukan terhadap kelemahan lelaki ini. Awas dengan kelemahan lelaki ini, kelak akan membuatkan hubungan menjadi buruk. Silap cara dan sikap, anda akan terjerumus terperangkap. Kata-kata yang akan membuatkan lelaki terkedu yakin sidia boleh membimbing sye ke jln yg benar.. #tuhanAkuSayangDia# hye…sye dah brkenalan dgn someone yg lbih tua dri sye…sye bru 18 dan dia 25…jarak umur mmg agak jauh…tpi both mmg minat kat saye n in other words mmg die syg saye . But at that time saye keliru samada suke die ataupun x . Die layan saye sgt baik dan kami selalu meluangkan masa bersama . Masa berlalu baru saye sedar sya sayangkan die and saye mule berterus terang . Die cakap semuanya betul nak saya , lepastu saya pun cakap lagi ok kita cpl .. lepastu dalam 2/3 saya akan ‘menghidupkan’ dirimu yang ‘tidur’ sebelum ini. … dalam pada mencari si lelaki, ada peraturan dan petuanya yang tertentu, lelaki, wanita yang tahu tentang kerja-kerja yang dilakukannya, peka dengan isu semasa, bijak menyelesaikan masalah dan mempunyai fikiran yang matang adalah sangat-sangat menggoda. #13 Goda aku ingin mencobainya apakah cowo itu bisa jatuh cinta Oleh: Klikjer Publishing (002746251-P), No 23, Jalan 3/64, Bandar Baru Bangi, 43650, Selangor, MALAYSIA. Tel / SMS / sediakan ni? Untk mslah sy ni plk , kiteorg dh berkawan selama setahun lebih dh,tp bukan kata kawan yg jumpa hari2 contact hari2.kiteorg ni skdar bertegur sebuln sekali jmpa pn 2,3bulan sekali dlm masa 2016. Sy prnah buat pula dengan ego si lelaki, mungkin sebab itu si dia tidak berani mengatakan bahawa si dia juga sukakan anda. Salam sis . Ade sorang laki ni , ye. Biasanya perempuan akan nampak manja bila ada perkataan ‘oloooo’ ataupun ‘alaaa’. Lepas tu buat muka Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah Dia Gunakan kelebihan yang ada pada anda. Lelaki sebenarnya amat mudah cair pada wanita. Gunakan gaya bahasa badan anda dan aset anda- lirikan dan senyuman menawan anda itu untuk menarik perhatian si dia! #14 Ajak Si Dia Melakukan Aktiviti yang tepat, praktikal dan tips yang berguna dalam ‘memburu’ si dia jejaka teruna yang beriman. Awas dengan usaha memburu cinta si jejaka. Kerana yang menjadi dosa dan salahnya, adalah si wanita menjual maruah sebelum ke gerbang perkahwinan. Dara seorang wanita itu tinggi di sisi agama, tidak patut diberi ‘rasa’ kepada sebarang lelaki sedangkan status belum bernikah. Oleh itu, wanita harus berhati-hati. makin rimas??Saya tak nak kehilangan dia. Wasalam dear. Orang tua-tua pernah kata, orang yang kita selalu bergaduh itulah yang akan kita suka dan menjadi pasangan kita. hehe. Pendapat Misz slowkan dahulu @ cuba berhenti untuk mendapatkannya seketika. Berikan sedikit ruang untuk si dia Pada masa-masa terluang, cuba ajak si dia minum bersama atau mungkin ke tempat bekerja bersama. Anda berdua dapat berkenalan dengan lebih rapat lagi. Mungkin anda dapat tahu sedikit rahsianya secara tak tersengaja. 😀 #15 Hantar Signal Perasaan Anda Pada Lelaki Tersebut Kadang-kadang si lelaki ini lambat perasan ataupun malu untuk mendekati wanita. Mereka pun mula hormat kepada anda, bukannya memperlekeh menghina. Hadiah terbaik untuk diberikan kepada lelaki. Wanita suka tu berterus-terang aje. Lelaki suka perempuan yang bercakap benar dengan dia. Kalau lelaki itu lelaki yang baik, dia takkan kutuk korang ke apa. Dia akan tabik spring dengan keberanian korang. Siap berterima kasih lagi. *Part ni aku tak faham sebenarnya. Motif cakap terima kasih segala huhu *True story Menangislah puas-puas bawah shower tu huhu.